Moni kirjoittajan urasta haaveileva nuori päätyy täyttämään kotitietokoneen kovalevyt kirjoituksilla jotka eivät koskaan näe päivänvaloa. Nykypäivänä kirjoitusten julkaiseminen blogin muodossa on uskomattoman helppoa.

Menestyvän blogin aloitus ja ylläpito

Moni ajattelee blogi kirjoitusta päiväkirjan tyyppisenä tarinana kirjoittajan päivittäisestä elämästä,. Mutta todellisuudessa blogeja voi kirjoittaa lähes aiheesta kuin aiheesta. Todellisuudessa blogeja voi kuitenkin aloittaa aiheesta kuin aiheesta, ja missään säännöissä ei lue että blogin täytyy perustua täysin todelliseen elämään. Hyvin kirjoitettu blogi vetää puoleensa lukijoita aihealueesta riippumatta, ja kirjoittaja voi valita kuinka rehellisesti hän kertoo lukijoille blogin kuvitteellisista tai todellisuuteen perustuvista taustoista. Yksi 2000-luvun suosituimmista blogi sarjoista oli Belle de Jour, joka poiki itselleen televisio- ja kirja sopimukset. Blogin huippuaikoina kukaan ei ollut varma oliko kirjoittaja oikea ilotyttö, vaiko muun tyyppisessä kunnioitetussa ammatissa työskentelevä henkilö joka sai kirjailijan lahjoillaan uskoteltua lukijakunnalleen tekevänsä töitä seuralaispalvelussa.

Uuden blogin aloitus

Blogin aloitus ilmaisten nettipalveluiden kautta tuntuu uskomattoman helpolta, mutta vakavissaan kirjoittamisen ottavan kannattaa tehdä hieman ennakkovalmisteluja ennen ensimmäisen blogin julkaisua. Sarjana ilmaantuvan blogin pitäjän kannattaa miettiä heti alkuunsa kuinka usein hänellä on aikaa julkaista kirjoituksiaan. Mitä useammin näitä julkaisee, sitä helpompaa on koukuttaa lukijoita. Riippumatta siitä miten mielenkiintoista tarinasi on, suuri osa häviää varmasti jos normaalisti kerran viikossa ilmestyvällä blogillasi in kuukauden tauko. Myös uudet lukijat saattavat karsastaa blogia jonka viimeisestä julkaisusta on monta kuukautta aikaa. Useimmat blogi ohjelmat antavat kirjoittajalle mahdollisuuden ohjelmoida kirjoitusten julkaisuja tietyn aikataulun mukaan, joten niiden pankkiin kirjoittaminen ennen ensimmäisen julkaisemista saattaisi olla hyvä idea.

Mieti siis kuinka paljon aikaa sinulla tulee olemaan pidemmällä tähtäimellä, ja julkaise kirjoituksia alusta alkaen tämän mukaan. Säännöllisesti kerran viikossa on parempi strategia kuin kerran päivässä silloin kun kirjailijaa sattuu huvittamaan. Laita blogin kirjoitus tuokiot viikottaiseen aikatauluusi, ja pidä kiinni näistä ajoista.Jos olet aloittamassa blogia noviisina, kannattaa miettiä minkä tyyppistä sivua haluat pitää yllä, ja lukea samantyylisiä menestyviä blogeja. Muista että tarkoituksena on kirjoittaa blogia pitkällä tähtäimellä, joten valitse aihealue ja kirjoitustyyli joka ei ala tylsistymään sinua itseäsi jo heti alkuunsa. Mieti mikä sisältö on laajemmalle yleisölle mielenkiintoista, ja mistä pystyt kirjoittamaan ilman että erikseen joudut käyttämään huomattavia aikoja taustojen tutkimiseen. Jos blogisi toimii lähinnä julkisena päiväkirjana, yleisön laajuudella ei välttämättä ole hirveästi väliä, sillä tavoitteesi on täytetty jo sitä kirjoittaessa. Jos taas haluat levittää tietotaitoa tietyn erikoisalan keskuudessa, herättää keskustelua yhteiskunnallisista asioista, tai saada mainetta ja kunniaa seuraavana Belle de Jourina, sinun tulee tehdä aktiivisesti töitä oikean yleisön löytämiseksi ja pitämiseksi.

Lukijoiden löytäminen

Lukijoiden löytäminen blogille riippuu hieman blogin tyylistä ja sisällöstä, mutta jos pidät blogia omalla nimelläsi julkisesti helpoin paikka aloittaa on sosiaalinen media. Laita blogisi kiertoon omilla sivuillasi, ja pyydä häikäilemättömästi ystäviä että sukulaisia jakamaan kirjoituksiasi. Facebookista löytyy myös useille aihe alueille erikoistuvia blogikirjoittajien ryhmiä, joista uusi kirjoittaja voi löytää itselleen vertaistukea ja uutta lukijakuntaa. Myös kirjoitusten nostaminen blogilistoille saattaa auttaa lkuijoiden löytämisessä.Kannattaa myös ottaa hieman selvää siitä miten googlen hakutoiminnot pelaavat, ja minkä tyyppisillä otsikoilla saat oman blogisi hakutulosten kärkisijoille. Hyvät otsikot nappaavat lukijat samantien mukaansa, kun taas kiertelevät ja kaartelevat lauseet häätävät heidät muille sivuille nopean vilkaisun jälkeen. Mieti myös miten saat lukijat palaamaan sivuillesi seuraavalla viikolla, usein esimerkiksi viittaaminen tuleviin tapahtumiin toimii hyvin mielenkiinnon herättäjänä, ihmisillä on sisäänrakennettu halu tietää miten tarina tulee päättymään!

Lukijoiden löytäminen